Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μία ανάρτηση στο Tromaktiko για τις εξετάσεις της Καλών Τεχνών.



Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

 Κοροϊδία των υποψήφιων στις εξετάσεις της σχόλης καλών τεχνών! 

 

Το εκπαιδευτικο μας συστημα ειναι τοσο δωρεαν και δικαιο που εμεις οι ατυχοι καλλιτεχνες για να εχουμε την παραμικρη ελπιδα να μπουμε στην Ανωτατη Σχολη Καλων Τεχνων που ειναι δωρεαν... πρεπει να ξοδεψουμε 3 χρονια και 350 ευρω το μηνα τουλαχιστον σε φροντιστηρια και υλικα.
 
Στις εκθέσεις των επιτυχόντων κάθε χρόνο το τι γέλιο ρίχνουμε κάθε χρονιά όταν βλέπουμε κάποια (σχεδον τα μισα) από τα έργα που περνανε, ποσο τραγικα και παιδιάστικα, δε περιγράφεται. Τοσο ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ειναι οι εξετάσεις!! Γιατι είναι και πολύ κουραστική η επιλογή και οι καθηγητές τα βάζουν ανα δεκάδα και διαλέγουν υποχρεωτικά!!! Ετσι και τυχει δεκαδα με αταλαντους ΠΑΛΙ καποιον θα παρουν!
 
Σαν να μην έφταναν ολα αυτά φέτος ηρθε η σειρά των κατατακτηρίων που γίνονται κάθε Δεκέμβριο για τους πτυχιούχους. Και σημερα... βγηκαν τα αποτελέσματα !!!
 
Δώσαμε 200 τόσα άτομα και στη ζωγραφική ξέρετε πόσους πηραν; ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ και μάλιστα ενα παιδί ταλαντούχο βεβαια, αφού είναι ΗΔΗ απόφοιτος σχολής καλών τεχνων του εξωτερικου. Δηλαδή όλοι εμείς δώσαμε τζάμπα, δεδομένου οτι απο τις κατηγορίες ΑΕΙ και ΤΕΙ εσωτερικού-εξωτερικού καθως και Αρχιτεκτονικη δεν πήραν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΖΩΓΡΑΦΟ!!!!!! Και σας διαβεβαιώνω υπήρχαν ταλαντούχοι υποψήφιοι. Ηρθε ομως βλεπεις εντολή απο το υπουργείο για μείωση εξόδων και τοσο απλά περίπου 20 υποψήφιοι μόλις έχασαν τη θέση που δικαιούνταν για τα 300 ψωρευρώ που δίνουν για τα υλικά!
 
Δηλαδη για να μπεις στην Καλων Τεχνων της Αθηνας οι μόνες σου επιλογές είναι:
 
  1. Να έχεις ένα γερό βισματάκι
  2. Να αγοράσεις πριν τις εξετάσεις 2, 3 πίνακες απο καθηγητές
  3. Να σκάσεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για λάδωμα
  4. Να ξοδέψεις κατά μέσο όρο περίπου 11000 ευρώ και 7000 ώρες από τη ζωή σου σε φροντιστηρια ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ οτι θα σταθείς ΤΥΧΕΡΟΣ στην υποτιθέμενη χώρα του Πολιτισμού, οπου καμία αξιοκρατία δεν υπάρχει.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

4 σχόλια:

Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο